icon-home

Woonevent

04 mei 2016

Zaterdag 21 mei staan wij op het Woonevent te Hardinxveld-Giessendam

 “In 2010 hebben we onze kunststofafdeling opgestart”, vertelt Lotte Huizer van Novafront. “Ter aanvulling op de houten kozijnen die we al fabriceerden.

‘Uitbreiding kozijnenfabriek heeft goed uitgepakt’

Dankzij de groei van deze nieuwe afdeling verhuisden we in 2014 naar een groter pand. Waar we ook een groei doormaken.” Huizer verzorgt de marketing van het Hardinxveldse bedrijf, maar springt tevens bij op de werkvloer als de nood aan de man is. “Uitbreiden naar een complete kunststoffabriek en personeel omscholen was een forse uitdaging, die goed heeft uitgepakt. We hebben vooraf goed nagedacht over het onderscheidende karakter van onze kozijnen en puien.” De succesfactoren zijn volgens haar kwaliteit en flexibiliteit. “We hebben grote voorraden. Dat is in deze tijd, waarin je dit nog maar weinig ziet, een groot pluspunt.”

Werkvoorbereider Marcel van Steenis licht de S8000 uit. “Dat is ons type profiel van het merk Gealan. Hiermee voldoen we nog beter aan de vraag van energiezuinig bouwen. Kunststof kozijnen zijn vaak al opgenomen in bouwbestekken.” Novafront levert vooral aan bedrijven, maar is ook op de particuliere markt actief. Aan de Griendaak is een showroom gevestigd.
Wie houten of kunststof kozijnen koopt, kan vijfhonderd meter verderop zien hoe ze worden gemaakt. Van Steenis haalt het voordelige prijskaartje aan. “Er is geen tussenpersoon. Mede daardoor gaat de levering een stuk sneller, maar ook omdat we een breed scala aan profielen op voorraad hebben.”

© Novafront 2016. All Rights Reserved