icon-home

'Blij met deze kans!'

11 maart 2021

Peter Boon werkt als kunststof kozijnen monteur in onze fabriek.
Peter is 59 jaar oud en is geboren en getogen in Hardinxveld-Giessendam. Hij vertelt enthousiast over het werk wat hij nu doet, wat hij gedaan heeft én over zijn familie!

“Ooit ben ik in de baggerwereld begonnen. Dat werk heb ik zeven jaar gedaan, dag en nacht. Daarna ben ik vrachtwagenchauffeur geworden, maar toen was ik onregelmatig thuis. Nu woon ik op vijf minuten van het werk en ben ik elke dag op tijd thuis. Ik was als chauffeur gewend om zo’n 10 tot 15 uur per dag te werken, dus als het nu eens iets later wordt dan 16.00 uur, vind ik dat niet zo schokkend!”

Omweg
Peter: “Ik was al langer op zoek naar een baan met regelmatige werktijden. Maar de reden waarom ik bij Novafront terecht ben gekomen, is wel een beetje via een omweg…” Peter vervolgt: “Ik ben twee keer geopereerd aan mijn schouder, waardoor ik een tijdje niet kon werken. Op een gegeven moment heeft Peter Huizer mij gevraagd of ik eens in de fabriek van Novafront wilde meewerken. Dat is van beide kanten zo goed bevallen, dat ik hier nu al meer dan zes jaar werk!”

Fabriek
“We werken met elf man in de fabriek en dat bevalt me hartstikke goed. Ik doe vooral machinaal werk, maar help ook bij de afmontage. Iedereen heeft een vaste taak, maar we helpen elkaar waar nodig. Het zijn dan ook allemaal leuke collega’s!” Peter: “We werken in opdracht van particulieren maar ook voor grote projecten. Het werken met het gloednieuwe machinepark is ook heel fijn. Het wordt compleet computergestuurd, en dat is wel zo prettig voor mijn schouder!”

Technisch
“Wanneer er problemen met de machines zijn, probeer ik die te verhelpen. Vaak lukt het zelf en anders zoek ik contact met de leverancier. Ik ben technisch aangelegd en als chauffeur was ik het ook gewend mechanische problemen zelf op te lossen. Computerstoringen is een ander verhaal, maar daar verdiep ik me steeds meer in!” Peter: “Al met al ben ik erg blij met deze baan en ben ik erg blij met de kans die ik heb gekregen!”

Wintersport
“Ik hou erg van wintersport, al sinds mijn achttiende! Normaal gesproken gaan we elk jaar met het gezin naar Oostenrijk. En thuis, als het mooi weer is, vermaken we ons met de speedboot die achter ons huis aan de steiger ligt.” Peter: “Els en ik zijn in 1984 getrouwd. We hebben twee zoons, Elroy en Robbin. Zij zijn 30 en 32 jaar oud. Robbin heeft ook al twee zoons. We zijn dus trotse opa en oma: van Noud van vier jaar en van Mees van anderhalf jaar jong!”

 

© Novafront 2016. All Rights Reserved