icon-home

Timmeren in de computer

15 juli 2021

In zijn nieuwjaarsblog sprak Peter Huizer al de ambitie uit om in navolging van de kunststof kozijnen-afdeling, ook een impuls te geven aan onze houten kozijnen-tak. Inmiddels zijn we ruim een half jaar verder en is die ambitie voor een groot deel werkelijkheid geworden!

Peter: “We zijn in maart officieel de samenwerking aangegaan met Bee Pee Hout bouw uit Rijswijk. In de praktijk betekent het dat eigenaar B.P. Visser en zijn mensen bij ons zijn ‘ingetrokken’.

Kans
“Een grote kans voor ons”, vertelt B.P. Visser. “Op onze locatie in Rijswijk waren wij zeer beperkt bemeten. Nu wij zijn samengegaan met Novafront, zijn de mogelijkheden voor ons beide enorm toegenomen.” Peter: “Het CNC-bewerkingscentrum wat is meeverhuist naar onze timmerfabriek zetten wij nu in voor het standaard productiewerk, zodat we ook meer ruimte overhouden voor specialistisch werk.”

Mogelijkheden
B.P. Visser wijdt enthousiast uit over de ongekende mogelijkheden van het CNC-bewerkingscentrum, de Biesse Winline: “Novafront wil een stap zetten richting de toekomst, verder automatiseren. Met deze machine zijn we goed op weg! Het bewerkingsproces wordt volledig vanuit de computer aangestuurd. Dat levert een continue hoge kwaliteit op! B.P. vervolgt: “Ik noem het ‘timmeren in de computer’. Peter: “En we maken een grote slag op het gebied van efficiency!”

Instellingen
Peter gaat verder: “B.P. stelt digitaal bewerkingen in die door de machine worden uitgevoerd. Op die manier bouwen we een volledig kozijn op!” B.P.: “Het is een grote procesversnelling, waarbij we altijd zeker zijn van het resultaat. Het totale productieproces wordt verkort. Bovendien blijven de instellingen digitaal bewaard!” Peter: “We bouwen een digitale bibliotheek met verschillende kozijnen op!”

Nieuw
“Voor ons is het een heel nieuwe manier van werken”, legt Peter uit. “En veranderingen hebben altijd even tijd nodig. Maar inmiddels is wel duidelijk wat de enorme mogelijkheden zijn. Binnenkort komt er ook nog een nieuwe vierzijdige schaafbank bij, wat ons proces weer een stap verder richting de toekomst brengt. Met de nieuwe machines zijn we ook op het gebied van houten deuren en kozijnen klaar voor de komende jaren!”

 

© Novafront 2016. All Rights Reserved