icon-home

Blog Aad van der Tor

03 september 2020

Collega Aad van der Tor werk inmiddels twee-en-een-half jaar bij ons. Aad is 58 jaar, woont in Zwijndrecht, komt uit Rotterdam en houdt van hardrock muziek en voetbal. Hij vertelt enthousiast over zijn werk bij Novafront!

“Voordat ik bij Novafront kwam werken, had ik al ruim 26 jaar ervaring met kunststof ramen, deuren en kozijnen. Vanuit die eerdere ervaring kende ik Novafront. En zij mij! Ze wisten dus wie ze binnenhaalden, en dat beviel goed want ik kwam al snel in vaste dienst.
Het scheelt misschien dat ik geen ‘9-tot-5’ mentaliteit heb: als het werk erom vraagt, zorg ik dat het afkomt.”

Gevoel
“Dat goede gevoel is van beide kanten, want ik heb het uitstekend naar mijn zin bij Novafront. Ik kan helemaal mezelf zijn en het werk wat ik doe, vind ik leuk! Met twee collega’s hebben we op de eerste verdieping ons eigen ‘productie-stekkie’. De sfeer is goed, en volgens mij wordt het gewaardeerd dat ik meedenk over het proces en de inzet van de machines.”

Productie
“Bij het productiewerk van de kunststof profielen ligt mijn hart. Toen ik hier begon, werd ik door mijn allround achtergrond breed ingezet, maar sinds het machinepark volledig is vernieuwd, sta ik voornamelijk achter de Thorwesten. Ik heb ervaring met dit merk bewerkingscentrum: ik heb productieprogramma’s gemaakt. En ik heb sowieso veel interesse in het machinale deel van het werk. Machtig interessant hoe het precies werkt! Behalve met de Thorwesten, werk ik ook veel met de HVL, het nieuwe Hout-Verbinding-Look centrum.

Voorwaarts
“Door de aanschaf van dit gloednieuwe bewerkingscentrum, en de complete vernieuwing van het machinepark, hebben we een enorme stap voorwaarts gezet in effectiviteit en snelheid. Alles is gericht op de toekomst! Met het bewerkingscentrum produceren we alles wat je in een kozijn nodig hebt: montage gaten, sloten, noem maar op. De volgende stap in het proces is dat de onderdelen die wij aanleveren tot kozijnen, ramen en deuren gemonteerd worden.”

Hobby’s
“Als ik niet aan het werk ben, luister ik graag naar muziek. Ik hou van veel soorten muziek, maar hardrock zoals Rammstein hoor ik wel heel erg graag! Als ik niet aan het computeren ben, of Deense detective series kijk met mijn vrouw, ga ik graag naar voetvalvereniging VVGZ in Zwijndrecht. Ik heb hier vroeger in het eerste elftal gevoetbald en speel er nu nog steeds. Al is de derde helft inmiddels wel veel belangrijker geworden!”

© Novafront 2016. All Rights Reserved