icon-home

‘Structuur aanbrengen’

13 januari 2022

Waar vorig jaar in de terugblik op het jaar van Novafront ‘kunststof’ centraal stond, speelt dit jaar ‘hout’ de hoofdrol! André van den Heuvel vertelt welke ontwikkelingen zijn doorgemaakt en waar we in 2022 naartoe willen.

We hebben in 2021 flink geïnvesteerd in de nieuwe bewerkingsmachine voor onze houtfabriek. Daarnaast zijn we druk geweest met de juiste mensen op de juiste plek te krijgen: dat was vooral een kwestie van intern schuiven. Denk daarbij aan het anders insteken van verantwoordelijkheden en stroomlijnen van het proces.

Doel
Het aanbrengen van een andere structuur had als doel in 2022 fris van start te kunnen met onze opgewaardeerde houtafdeling. Het is eenzelfde soort ontwikkeling die onze kunststofafdeling al eerder heeft doorgemaakt. De komende maanden rest het finetunen: zo’n automatiseringsproces brengt ongetwijfeld opstartproblemen met zich mee. Maar in 2022 kunnen wij met onze houten kozijnen, ramen en deuren onze klanten weer beter bedienen. Bovendien zijn we met de inzet van de bewerkingsmachine in staat een duidelijke werkverdeling te maken. Enerzijds het omvangrijkere productiewerk en anderzijds het specialistische timmerwerk.

Kunststof
De investeringen in onze kunststofafdeling van de voorgaande jaren hebben duidelijk hun vruchten afgeworpen. We hebben veel en grote nieuwe klanten mogen begroeten! Daar staat een goede organisatie, waardoor we voor komend jaar vol inzetten op dealerschap. Dealers met hun eigen showrooms maken gebruik van ons digitale systeem: door in te loggen op ons platform zijn zij zelf in staat offertes te maken en bestellingen te plaatsen. Deze werkwijze vergroot de efficiency enorm! In principe hoeven wij de bestellingen alleen nog in productie te nemen. Daar hebben we samen met de softwarefabrikant afgelopen jaar hard aan gewerkt: de lancering staat gepland voor begin 2022.

Stappen maken
Deze stap kunnen we zetten door het geoliede productiesysteem in onze kunststof-fabriek. De stijgende vraag naar onze kunststofproducten heeft ook tot een aantal vacatures geleid, zowel op kantoor als in de fabriek. Een ander aandachtspunt voor 2022 is het doorzetten van het volgsysteem waar we vorig jaar mee begonnen zijn. Ook die automatiseringsslag zorgt voor een toename van de efficiency: we krijgen steeds beter inzicht in de staat en locatie van onze producten!

Voor 2022 hopen we dezelfde tendens te zien in onze houtfabriek, welke onze kunststof-fabriek afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Op naar een succesvol 2022!

© Novafront 2016. All Rights Reserved