icon-home

Garant voor het totaalproduct

28 oktober 2021

De Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie (VKG) biedt een keurmerk voor heel de keten! Kunststof kozijnen leggen een heel traject af voordat ze in de gevel worden gemonteerd. De keten van de kunststof kozijnenindustrie bestaat uit vier schakels: de toeleverende industrie, de kozijnfabrikanten, verkoop & montage en service.

In deze keten van kwaliteit nemen wij de rol van kozijnfabrikant in. Er gaan gecertificeerde producten onze fabriek in en er komen gecertificeerde kozijnen uit. Deze kozijnen vervolgen hun weg naar een dealer, bouwplaats of montagebedrijf.

Toetsing
Met het nieuwe VKG-keurmerk wordt nog meer zekerheid geboden. De VKG Keurmerkbedrijven werken verplicht volgens de VKG Kwaliteitseisen. Minimaal eenmaal per jaar worden de aangesloten bedrijven steekproefsgewijs door de onafhankelijke certificatie-instelling SKG-IKOB gecontroleerd. Van het hang- en sluitwerk tot de isolatie, en van het glas tot de kozijnprofielen. Met kunststof kozijnen van een VKG-leverancier ben je verzekerd van getoetste kwaliteit van het kozijn, de onderdelen en de montage.

Digitaal opleverdossier
Een oplevering gebeurt altijd door de monteur. Hij gebruikt hiervoor de VKG-opleverapp: samen lopen jullie de werkzaamheden en resultaten langs. Wanneer alle kozijnen goed gemonteerd zijn en er geen opleverpunten zijn, is de oplevering een feit. Daarna ontvang je het opleverdossier digitaal. Hierin vind je alle gebruikte materialen terug. Het VKG Keurmerkcertificaat ontvang je schriftelijk. Deze oplevermethode past naadloos in de Wet Kwaliteitsborging voor de bouw die sinds 2021 van kracht is.

VKG Recyclesysteem
Met het VKG Recyclesysteem bevordert VKG het hergebruik van kunststof kozijnen en het recyclen van gebruikte kozijnen. Dit doen we door het bieden van inzamelpunten en recycling op de agenda’s van woningcorporaties, VVE’s, gemeenten architecten en projectontwikkelaars te zetten.

Meer weten?
Wil je meer weten over de keten van kwaliteit? Bekijk dan ook eens de website van VKG

© Novafront 2016. All Rights Reserved