icon-home

'Van directiekamer tot montagetafel'

11 februari 2021

Peter Huizer vertelde het al: in 2021 concentreren we ons meer op houten kozijnen. Inmiddels hebben we ons machinepark ten behoeve van de kunststof kozijnen volledig vernieuwd. Door de samenwerking met een timmerfabriek kunnen we nu ook weer nadruk op ‘hout’ leggen. Voor het hang- en sluitwerk van zowel kunststof áls houten kozijnen werken we samen met één leverancier: Burghouwt!

Michel Witjes en Peter van Tilburg zijn vanuit de firma Burghouwt verantwoordelijk voor onze samenwerking. Michel als technisch commercieel adviseur op het gebied van hang- en sluitwerk voor onze kunststofafdeling, en Peter als buitendienst adviseur voor de houten kozijnen. Zij vertellen dat de samenwerking hen uitstekend bevalt!

Familiebedrijven
Beiden: “Het is goed te merken dat we beide familiebedrijven zijn!” Peter: “De persoonlijke kant komt meer naar voren. We hebben goede onderlinge contacten. Wat betreft de houten kozijnen volgens mij al zo’n twintig jaar!” Michel vult aan: “Toen ik in 2013 bij Burghouwt kwam werken, had ik vanuit mijn vorige baan al contacten met Novafront. Net voor die tijd waren zij begonnen met het ontwikkelen van kunststof kozijnen en zij waren op zoek naar een nieuwe leverancier voor het hang- en sluitwerk!”

Houtbewerkingsmachine
Michel: “Op het vlak van houten kozijnen hadden wij toen al een relatie. De nadruk vanuit Novafront heeft afgelopen jaren op kunststof kozijnen gelegen, maar door het gebruik van de nieuwe houtbewerkingsmachine verwacht ik van hen voor de toekomst meer productiewerk van houten kozijnen!”

Geautomatiseerd
Michel: “Voor de levering van hang- en sluitwerk voor kunststof kozijnen en deuren hebben we een systeem ontwikkeld. Het gaat eigenlijk altijd om productiewerk. Zodra het pakket is afgestemd, volgen repeterende bestellingen. Dat systeem hebben we in samenwerking met Novafront volledig geautomatiseerd!” Peter: “Voor het hang- en sluitwerk voor houten deuren en kozijnen leveren we op maat. Het gaat doorgaans over kleinere hoeveelheden dan bij kunststof kozijnen en Novafront heeft dan ook nauwelijks voorraden. Nu leveren we dus per project, maar zoals gezegd zie ik dat wel veranderen.”

Adviseren
Peter vervolgt: “Ik heb geadviseerd met betrekking tot de samenvoeging met de timmerfabriek en de mogelijkheden die de houtbewerkingsmachine kan bieden.” Michel: “Dat is sowieso de kracht van onze dienstverlening. We praten op directieniveau, maar onze mensen staan net zo goed naast de montagetafel van Novafront om op technisch niveau te adviseren!”

Michel en Peter van firma Burghouwt

 

© Novafront 2016. All Rights Reserved