icon-home

'Wij werken
volgens de richtlijnen!'

12 november 2020

Ook dit jaar hebben wij de KOMO-certificering weer behaald! Met de audit van de Interne Kwaliteitsbewaking is een einde gekomen aan de jaarlijkse cyclus waarin KOMO de kwaliteit van onze processen waarborgt.

Receptioniste en secretarieel medewerkster Mirella Quaak coördineert de keuring, die uit drie onderdelen bestaat. Mirella: “Tijdens de fabriekskeuring kijken de onafhankelijke KOMO-inspecteurs ‘over onze schouder’ mee tijdens het productieproces. Er wordt gecontroleerd of ons proces volgens de richtlijnen van de BRL 0703 verloopt; dat is de specifieke richtlijn voor kunststof gevelelementen.”

Gevelelement
“Het tweede onderdeel van de keuring is de zogenaamde ‘proefkastcontrole’. Voor die keuring wordt ons verzocht een gevelelement te fabriceren. Dit keer was dat een draai/kiepraam. Het gevelelement wordt in de meetwagen beproefd op de gewenste kwaliteit waaronder luchtdoorlatendheid, waterdichtheid, doorbuiging en een sterktetest.”

IKB
“Als laatste was de Interne Kwaliteitsbewaking aan de beurt. Dat is het administratieve deel van de keuring. De formulieren waarmee wij onze processen inzichtelijk maken worden gecontroleerd, net als registraties en rapportages van het kalibreren van onze meetapparatuur. Tijdens deze controle komt bijvoorbeeld ook klanttevredenheid en klachtenregistratie aan de orde. Omdat wij als team deze handelingen standaard uitvoeren tijdens onze processen, verloopt de keuring eigenlijk altijd vlekkeloos!”

KOMO
Het KOMO-keurmerk is hét bewijs van kwaliteit. Het KOMO-keurmerk onderscheidt zich beslissend doordat de eisen die eraan worden gesteld onafhankelijk zijn vastgesteld. En de controle erop plaatsvindt door onafhankelijke deskundigen, die steeds opnieuw objectief onderzoek verrichten.

Mirella: “Hoewel wij onze kwaliteitsborging goed op orde hebben, is het altijd weer een kers op de taart om de bevestiging te krijgen dat we volgens de richtlijnen werken!”


© Novafront 2016. All Rights Reserved