icon-home

De gevelkozijnen zijn
de grote blikvanger

11 november 2021

Het werk aan de nieuwbouw van BUKO Infrasupport in Barendrecht is in volle gang. Onze grote broer BMN De Klerk maakt deel uit van het bouwteam, waar ook planontwikkelaar Ontwikkeladviseur en architect IDEA Ontwerp zitting in hebben. Er worden een nieuw kantoorpand, bedrijfshal, overkapping en terreinafscheiding gerealiseerd.

De mahoniehouten gevelkozijnen zijn de grote blikvanger in het ontwerp van het kantoorpand. Op dit moment is het werk aan de kozijnen in onze fabriek in volle gang.

Mahoniehout
De architect heeft mahoniehouten gevelkozijnen in het ontwerp opgenomen. Eerder werden deze gevelkozijnen ook toegepast bij het pand van BUKO Infrasupport in Elst. Net als in Elst, produceren wij als Novafront de mahoniehouten kozijnen. Met als verschil dat de kozijngevel in Barendrecht twee bouwlagen bestrijkt. De gevelkozijnen krijgen een hoogte van ruim zes meter!

Uniek
De grote oppervlakte van de mahoniehouten gevel is uniek! Dat maakt het ook een mooie uitdaging voor ons. We produceren diverse losse onderdelen in onze fabriek. De stijlen en dorpels zijn gemaakt in de werkplaats. Op basis van tekeningen zijn die stijlen geschaafd, gevingerlast en afgekort. Deze losse onderdelen zijn samengesteld tot kozijnsegmenten. Alle kozijnsegmenten worden vervolgens op de bouwplaats op de vliesgevels gekoppeld tot één grote gevel!

Karakter
De opbouw is inmiddels in volle gang. De gevel wordt echt de eyecatcher van het gebouw: blank gelakt mahoniehout tegen een donkere achtergrond. Het pand krijgt daardoor een heel eigen karakter en warme uitstraling!

Wanneer onze kozijnen aan de opbouw van de gevel een volgend stadium hebben bereikt, komen wij met een update!

Gevelkozijnen

© Novafront 2016. All Rights Reserved