icon-home

Novafront introduceert als eerste het nieuwe Gealan S 9000 NL-systeem

06 juli 2017

Hardinxveldse producent komt met Nederlandse primeur in kunststof profielsysteem.

Als eerste producent van kunststof gevelelementen introduceert Novafront, producent van kunststof ramen, deuren en gevelelementen uit Hardinxveld-Giesendam het nieuwe S 9000 NL-profielsysteem van Gealan. Dit innovatieve raamsysteem geeft volledig invulling aan de hedendaagse wensen op het gebied van: duurzaamheid, onderhoudsvriendelijkheid en energiebesparing. Met zijn Uf-waarde van 1.00 en 0,92 W/m2K voor het vlakke systeem haalt het Gealan-systeem de beste waarden van alle momenteel op de markt aanwezige profielsystemen voor echte Nederlandse kozijnelementen.

Novanfront is onderdeel van BMN De Klerk, een middelgrote bouworganisatie actief binnen de woning- industrie- en utiliteitsbouw, alsmede onderhoud en renovatie en het verduurzamen van vastgoed. Met een eigen timmer- en kunststofbedrijf en een prefab betonelementenproductie biedt BMN De Klerk een totaaloplossing in bouwen.

S 9000NL raamsysteem
Het nieuwe door Novafront als eerste te presenteren S 9000 NL raamsysteem is verkrijgbaar als drie dichtingen-concept. De drie dichtingen dragen wezenlijk bij aan een betere warmte-isolatie en wordt het beslag beschermd tegen binnendringend vocht. Het raam is daardoor, met name bij lagere temperaturen, eenvoudiger te openen. De middendichting voldoet aan de steeds hogere eisen op het gebied van energiebesparing. Met een bouwdiepte van 120 mm haalt deze een Uf-waarden tot 1,0 W/(m²·K). Alle kaderprofielen, tussenstijlen en wisselprofielen worden uitgevoerd in het drie dichtingen concept met de garantie van een hoge isolatiewaarde en een grotere wind- en waterdichtheid. De hoge isolatiewaarden worden mede bereikt door het toepassen van een vijfkamersysteem in het diepte systeem.

Verhoogde sponning
Het kaderprofiel wordt optimaal ondersteund met staal. Door de sponning naar 26 mm te verhogen, biedt het kozijnsysteem een betere bescherming tegen inbraak terwijl de sponning eveneens bescherming biedt tegen de invloeden van zand, zout en zeewater. Het in het kader toegepaste rubber loopt door tot onder de glasspacer, waardoor het visueel beter is afgewerkt. Voor een strakke aansluiting op de verdere bouw is een haakse aanslag voorzien met een dikte van 18 mm. Verdere kenmerken zijn de traditioneel afgeschuinde onderdorpel, terwijl de rechtverbindingen optisch gelijk zijn aan de traditionele houten kozijnen.

Smal aanzicht
Verder kent dit profielsysteem een smal aanzicht en een designgerichte afschuining van 15°. Ook biedt het S 9000 NL-systeem, met zijn kaders in de typische blokraam-optiek, over de klassieke design-elementen van de Nederlandse markt. Naar binnen of naar buiten, of typische wissel-openingen, bij al deze toepassingen biedt S 9000 NL de juiste oplossing.

S 9000 vlakke-systeem
Het vlakke-systeem heeft een inbouwdiepte van 82,5 mm en zorgt met zijn zes kamers en drie doorlopende afdichtingsniveaus, voor een uitstekende warmte-isolatie. In het vlakke-systeem is een drievoudige beglazing tot 52 mm (STV® 54 mm) toepasbaar, geschikt voor droge verlijming.

© Novafront 2016. All Rights Reserved