icon-home

Welke voetafdruk wil je achterlaten?

 

13 oktober 2022

Meer dan goede bedoelingen, zijn we er inmiddels flink van doordrongen dat we zo zuinig mogelijk moeten omgaan met de wereld waarin we mogen leven! Vanuit dat licht bezien denken wij zorgvuldig na over onze productiemethoden, afvalstromen en logistieke processen.

Gelukkig doen wij dat niet alleen: samen sta je sterker en onze jarenlange leverancier en partner GEALAN staat er precies zo in als wij!

Duurzaam mogelijk
Het Duitse GEALAN produceert de kunststof profielen waarvan wij kozijnen maken. Dat doen zij - al meer dan 25 jaar - zo duurzaam mogelijk! Kozijnen uit kunststof profielen gaan enorm lang mee: zo houden zij vandaag al rekening met de wereld van morgen. Bovendien zorgen goed geïsoleerde kunststof kozijnen voor een lager energieverbruik.

Recycling
GEALAN heeft recycling hoog in het vaandel staan. Door de inzet van een gesloten kringloop wordt PVC tot zeven keer hergebruikt bij de productie van profielen, zonder op kwaliteit in te boeten. Op dit moment bestaan de profielen al voor een groot deel uit gerecycled materiaal. Daarmee wordt jaarlijks veel op de CO2-uitstoot bespaard. Daarnaast denkt onze Duitse partner concreet na over recycling bij het ontwikkelen van nieuwe profielen. Daarmee brengen ze hun CO2-uitstoot nog verder terug.

Milieuaspecten
Het is bij GEALAN gemeengoed dat alle milieuaspecten van hun processen gecontroleerd worden. Ze willen zich daarin voortdurend verbeteren. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van stroom uit honderd procent hernieuwbare bronnen. Of honderd procent van hun productieafval hergebruiken. Ook op het vlak van logistiek valt ‘winst’ te behalen, door in te zetten op verkorte transportwegen.

Samen met GEALAN zeggen wij dan ook: duurzaamheid is voor ons meer dan een trend! Wij handelen spaarzaam en bewust! Wil je meer weten over het recycleprogramma van GEALAN? Bekijk dan de website van GEALAN of de video hieronder. 

© Novafront 2016. All Rights Reserved