icon-home

Kunststof, hout, 
projecten en automatiseren 

21 januari 2021

Met het fonkelnieuwe machinepark is onze kunststof kozijnen afdeling helemaal up to date. In 2021 krijgen de houten kozijnen ook weer meer aandacht, vertelt Peter Huizer in zijn blog. Ook met automatisering willen we een slag maken.

“Afgelopen jaar hebben we ons volledig gericht op het investeren in onze afdeling kunststof kozijnen. Het volledige machinepark is vernieuwd en gemoderniseerd! Dat doel is bereikt en nu willen we verder groeien. Voor het komende jaar zetten we ook in op het moderniseren van de machinale timmerfabriek. Door een samenvoeging hebben we vanaf 2021 de beschikking over een CNC-machine. Deze houtbewerkingsmachine kan de standaard productie van kozijnen, ramen en deuren voor zijn rekening nemen. Daardoor kunnen we ook meer maatwerk leveren voor de zogenaamde ‘specials’: bijvoorbeeld toogkozijnen in oude panden, of renovatiewerk. Ik verwacht een stijgende vraag in deze markt. We gaan ook door met het verbouwen van de fabriek en het automatiseren van de werkvoorbereiding.”

Automatisering
“Afgelopen najaar zijn we begonnen met het aanbrengen van sensoren op de kozijn-bokken. Zo kunnen we de bokken goed lokaliseren. Maar deze automatiseringsslag willen we breder uitrollen. We gaan ook experimenteren met het ‘chippen’ van kozijnen. Door een kozijn te scannen krijgt de monteur informatie over de plek in het pand waar het kozijn geplaatst moet worden. De chip kan na plaatsing in de gebruiksfase ook informatie verschaffen over onder andere de afmetingen van het kozijn. Zo kan bijvoorbeeld de onderhoudsmonteur van een woningbouwvereniging veel efficiënter te werk gaan. Er hoeft immers niemand meer langs te komen om opmetingen te doen of te zoeken in archieven naar oude informatie.

Projecten
“In 2021 willen we ons nog meer richten op grotere projecten. Die grotere projecten zoeken we zowel in nieuwbouw als in renovatie. Door het in gebruik nemen van het nieuwe machinepark zijn we afgelopen jaar met onze kunststof afdeling al betrokken geweest bij projecten tot meer dan honderd woningen. Ook voor de houten kozijnen zie ik dit jaar die mogelijkheden, omdat we ook daar een moderniseringsslag hebben gemaakt met de nieuwe CNC-machine. Ons voordeel is dat we zelfredzaam zijn. Onze expertise vanuit het bouwbedrijf zetten we in om een efficiënte bijdrage aan kozijnen-projecten te leveren.

Pionieren
“Ik hou wel van een beetje pionieren en experimenteren. Ik denk dat we met het verder invoeren van automatisering onze dienstverlening aanzienlijk kunnen verbeteren! Die gechipte kozijnen maken ons echt onderscheidend ten opzichte van onze concurrenten.
Ik heb goede toekomstverwachtingen: de kunststofkozijnenmarkt loopt geweldig en voor houten kozijnen verwacht ik veel renovatieprojecten!”

 

© Novafront 2016. All Rights Reserved