icon-home

Uitbreiding machinepark deel 2

09 juli 2020

Wij blijven ons ontwikkelen. Een paar weken geleden nog maar maakten wij melding van de uitbreiding van ons machinepark. Op dat front hebben we nu alweer nieuws te melden!

Na het nieuwe bewerkingscentrum, hebben we inmiddels ook een nieuwe HVL-machine in gebruik genomen. Dick Stam vertelt meer: “HVL staat voor ‘houtverbindingslook’. Met deze machine frezen we in kunststof kozijnen verbindingen die er als houten verbindingen uitzien. We hebben deze machine zo’n twee weken in gebruik, en dient ter vervanging van maar liefst vier andere machines! Behalve de HVL-verbindingen, maakt deze machine de contramalverbindingen van de T-stijlen. Stijl en dorpel worden zo gefreesd, dat ze naadloos in elkaar passen.”

Lasmachine
Op maandag 6 juli hebben we ook een nieuwe 4-kops lasmachine en de daarop aangesloten hoekbewerkingsmachine in gebruik genomen. Dick: “Met deze lasmachine worden in één keer de vier kaderdelen van een kozijn aan elkaar gelast. Dit gaat volautomatisch, tot een omvang van drie meter in het vierkant. De hoekbewerkingsmachine freest vervolgens de lasverbindingen weer netjes weg. Deze machine vervangt de oude: we hebben nu meer moderne opties. Hij is veel krachtiger, sneller en hij is digitaal aan te sturen.”

Wij zetten met deze uitbreidingen van ons machinepark weer een grote stap vooruit!

 

 

 

 

 

 

 

© Novafront 2016. All Rights Reserved