icon-home

Van stage naar tussenjaar

15 september 2022

Isara van Putten volgde vorig jaar de mbo-opleiding Middenkaderfunctionaris Bouw. Via Bouwmensen kwam Isara als stagiaire binnen bij Novafront. Het was haar intentie dat zij dit schooljaar als BBL’er bij ons aan de slag zou gaan. Maar dat liep een beetje anders…

Isara: “De Beroeps Begeleidende Leerweg is niet doorgegaan. Het is een ‘tussenjaar’ geworden, waarin ik dan weer wel bij Novafront werk. Hoe dat komt? Dat leg ik je graag uit.”

Tussenjaar
“Tijdens mijn stage bij Novafront kreeg ik vermoeidheidsklachten”, vertelt Isara. “Daardoor was ik niet in staat mijn stage, die twee maanden zou duren, af te ronden. Ik ben door die klachten ook teruggekomen op mijn plan verder te gaan in de bouw: dat is fysiek te belastend. Om eens rustig na te denken welke opleiding ik dan wel wil volgen, besloot ik een tussenjaar te nemen."

Houtbewerken
Isara: “Mijn docent had mij juist geadviseerd bij Novafront stage te lopen, zodat ik niet buiten op een bouwplaats hoef te werken. Ik ben namelijk niet de grootste en bij Novafront kon ik wel een passie van mij uitoefenen: ik vind houtbewerken namelijk heel erg leuk! Dat was ook de reden dat ik in dit tussenjaar bij Novafront werk. Ik vind het leuk en zij wilden me graag hebben!”

Goede afspraken
“We hebben wel heel goede afspraken gemaakt”, vervolgt Isara. “Omdat mijn klachten aanhouden, werk ik kortere dagen. Om twee uur ’s middags stopt mijn werkdag. Dat is een verstandige afspraak, merk ik.” Isara werkt zoals gezegd op de afdeling houten kozijnen, waar ze bij heel het proces betrokken is. “Kozijnen monteren, glas laten maken, onderdelen gereed maken. Alles wat in de werkplaats voorbij komt. Houtbewerking vind ik super om te doen. Het is anders dan kunststof, een natuurproduct. Soms bewerken we kozijnen zelfs met de hand. Je kan er van alles mee maken, dat is juist de uitdaging!”

Goede sfeer
Isara: “Het bevalt me heel goed. Het is leuk werk en iedereen is hartstikke gezellig. Mijn collega’s stonden zelfs te juichen toen ik na mijn afgebroken stage terugkwam, haha! Ik ben blij dat we een duidelijke afspraak hebben: Novafront weet dat ik alleen dit jaar hier werk, maar ze hebben gezegd dat ze blij met me zijn. En ik met Novafront en mijn collega’s: we maken een praatje en een lolletje: het is gewoon een goede sfeer!”

Mountainbiken
Isara is achttien jaar oud en woont met haar ouders, broer en zusje in Sliedrecht. “In mijn vrije tijd ga ik graag gamen of mountainbiken. Ik vind het ook leuk dingen te doen met vriendinnen, of bij mijn vriend langs te gaan. Wat ik na dit tussenjaar ga doen? Daar denk ik nog serieus over na. Op dit moment denk ik aan een koksopleiding, maar daar ben ik nog niet over uit. Nu heb ik het in elk geval prima naar mijn zin bij Novafront!”

Lijkt het je naar aanleiding van Isara’s verhaal ook leuk om bij ons te komen werken? Bekijk dan onze vacatures of neem contact met ons op. We zijn altijd op zoek naar nieuwe collega’s!

 Isara 

© Novafront 2016. All Rights Reserved