icon-home

‘Je kan met ons rekenen en tekenen’

25 november 2021

Techwin Software is een Belgisch bedrijf dat gespecialiseerd is in software voor de automatisering van de bedrijfsprocessen in de ‘schrijnwerkerij’. Zij krijgen een steeds grotere voet aan de grond in Nederland. Wij zijn ook tevreden gebruiker van hun diensten. Mark de Schrijver vertelt in dit interview over onze prettige samenwerking.

Met schrijnwerkerij wordt de werkplaats bedoeld van bijvoorbeeld een ramen-, deuren- en kozijnen producent zoals wij. Mark de Schrijver is al bijna vijfentwintig jaar verbonden aan Techwin.

Softwarepakket
“Mijn achtergrond is bouwkundig ingenieur”, vertelt Mark. “Vroeger had ik een meer commerciële rol. De laatste jaren werk ik in een consultancy functie, waarin ik vooral een vertaalslag maak van onze oplossingen naar de behoeften van onze klanten.” Mark vervolgt: “Van onze drie producten JoRPA, JoSS en JoPPS, maakt Novafront met name van het laatste gebruik. JoPPS is een compleet pakket voor de calculatie en configuratie van ramen en deuren. Met een type, breedte en hoogtemaat krijg je dankzij JoPPS veel waardevolle output zoals offertes, bestellingen en werkopdrachten. JoPPS kan bovendien elke machine aansturen: met onze modules voor machinesturingen automatiseren we tot de laatste bewerking de werkplaats!”

Geautomatiseerd
Mark: “Onze relatie gaat alweer een jaar of acht, negen terug. Door een wederzijdse relatie kregen wij met elkaar te maken. Wij werken zowel met hout, metaal, aluminium en kunststof kozijnen. Novafront maakt gebruik van onze expertise op het gebied van kunststof. Aanvankelijk leverden wij papieren instructies, inmiddels verzorgt onze software de geautomatiseerd en gepersonaliseerde aansturing van hun werkplaats! Vanuit onze basisoplossing leveren wij maatwerk voor de specifieke Novafront werkwijze.”

Bedrijfsvisie
“Het mooie van Novafront”, zegt Mark, “is de duidelijke bedrijfsvisie. Ze weten heel duidelijk waar ze heen willen en in welke stappen ze daar willen komen. Novafront investeert in mensen en in automatisering! Het valt me op in de samenwerking dat in Nederland over het algemeen snel beslissingen worden genomen. Voor ons is dat voordelig, omdat we direct weten waar we aan toe zijn. Dat is bij Novafront niet anders. En werkinhoudelijk zie ik ook verschillen tussen België en Nederland. Puur op het niveau van constructie worden zaken hier anders, ‘exotisch’ aangepakt. Dat geeft ons weer nieuwe uitdagingen, waar we van leren.”

Tunen
Mark: “Normaal gesproken ga ik eens in de maand bij Novafront langs. De laatste tijd wat vaker, om data op maatwerk te tunen. Ik moest aanpassingen doorvoeren omdat er ander hang- en sluitwerk wordt gebruikt. Ik voel een warme, persoonlijke klik met de mensen van Novafront: de samenwerking bevalt prima!”

Mark de Schrijver

© Novafront 2016. All Rights Reserved