icon-home

Als hout, 
maar dan meer voordelen

15 oktober 2020

Kunststof kozijnen hebben heel veel voordelen ten opzichte van kozijnen van andere materialen. Zoals bekend leveren wij zowel kunststof als houten kozijnen. Marcel van Steenis heeft een Blog over de voor- en nadelen van kunststof kozijnen gemaakt.

“Over kunststof kozijnen zijn veel voordelen op te noemen, en dat doe ik in deze blog dan ook. Maar er zijn natuurlijk ook nadelen. Het meest gehoorde nadeel van kunststof kozijnen ten opzichte van houten kozijnen is de uitstraling, met name bij toepassing in oudere huizen. Op dat nadeel kom ik terug. Maar eerst de voordelen van kunststof kozijnen!”

Voordelen
“De levensduur van kunststof kozijnen is enorm. Met hoge kwaliteit pvc-kozijnen zijn jouw kozijnen hard genoeg om meer dan vijftig jaar mee te gaan. Waarschijnlijk hoef je ze nooit meer te vervangen! Bovendien zijn de kozijnen onderhoudsarm. Niet jaarlijks schilderen, en met een doekje eroverheen zijn ze direct weer schoon. Vocht en warmte hebben geen invloed: kunststof kozijnen zijn vrijwel onaantastbaar door weersinvloeden als regen, zon, vrieskou en hitte, en daarom zijn de onderhoudskosten laag.”

Isolerend
“Een ander belangrijk voordeel in deze duurzame tijden, is dat kunststof kozijnen uiterst isolerend zijn. Omdat ze bijzonder eenvoudig te bewerken zijn, passen ze altijd perfect. Er kan moeiteloos een brede luchtspouw worden aangebracht in het frame, wat leidt tot betere isolatie en lagere stookkosten. In tegenstelling tot houten kozijnen werken vensters van kunststof juist brandvertragend.’’

Prijs
“Kunststof kozijnen zijn beter bestand tegen inbraak. Wanneer kunststof kozijnen met het juiste hang- en sluitwerk worden gecombineerd, houdt het inbrekers effectiever tegen. Daardoor bespaar je op de poliskosten van jouw inboedelverzekering. En als laatste, en misschien voor jou wel het belangrijkste voordeel: kunststof kozijnen hebben een relatief lage prijs!”

Hout
“Zoals hierboven al aangegeven, is niet iedereen enthousiast over de uitstraling van kunststof kozijnen in een oud huis. Volgens velen verlies je hiermee de authentieke uitstraling. Dat kunnen we tegenwoordig oplossen door middel van houtlookverbindingen en bepaalde profielsoorten. Bijvoorbeeld bij de Gealan ‘Style’, waar met een houtnerf structuur de uitstraling van hout nog dichter benaderd wordt. Wil je zelf de uitstraling van jouw kozijn bepalen? Kunststof kozijnen zijn in bijna alle kleuren verkrijgbaar.”

“Waar je voorkeur ook naar uitgaat: bij ons kan je terecht voor zowel houten als kunststof kozijnen. We helpen je graag verder, met advies en installatie!”

© Novafront 2016. All Rights Reserved