icon-home

Blog Jaap Nijhof

01 oktober 2020

Jaap Nijhof woont in Klundert en werkt nu zo’n twee-en-een-half jaar voor Novafront.
Daarvoor werkte hij in de bouw bij BMN De Klerk en De Klerk Bouwbedrijf.
Nu is hij gelukkig als medewerker beslagtafel in de Kunststof kozijnenfabriek.

“Ik maak het beslag voor de ramen: wanneer de kunststof draai-kiepramen van de las- en poetsmachine komen, breng ik op de beslagtafel de scharnieren, het slot en het kantelsysteem aan. Als ik klaar ben met mijn werk, worden de ramen afgemonteerd in de kozijnen.” Jaap vervolgt: “Ik vind het hartstikke leuk werk! Het is technisch, en ook veel met de hand. Ik zie ramen van heel veel verschillende afmetingen voorbijkomen. De grootste meten al snel twee meter, de kleinste 35 centimeter.”

Beslagtafel
“Voordat ik bij Novafront kwam werken, heb ik eerst bij BMN, en voor de overname bij De Klerk Bouwbedrijf in Werkendam gewerkt. In de bouw. We deden van alles! Maar ik ben nu 63 jaar oud en fysiek komt de sleet er helaas een beetje op. Daarom ben ik blij dat ik bij Novafront achter de beslagtafel terecht kon! Het is gewoon leuk werk en ik heb prima collega’s. We staan hier met elf man. Ik sta als enige achter deze beslagtafel voor raamkozijnen. Er is ook nog een beslagtafel voor het monteren van de deuren en een aantal collega’s houdt zich bezig met het afmonteren.” 

Klundert
“Oorspronkelijk kom ik uit Fijnaart, maar sinds ik getrouwd ben met Ellie woon ik in Klundert. Daar heb ik ook op school gezeten en voeger gewerkt: via collega’s uit Klundert ben ik bij De Klerk Bouwbedrijf terecht gekomen. Ellie en ik hebben twee dochters en een zoon. Vroeger fietste ik in mijn vrije tijd zelf graag, maar tegenwoordig kijk ik naar wielrennen en formule 1 op de televisie!”

 

 

© Novafront 2016. All Rights Reserved