icon-home

Geluidwerend project met een zomers tintje!

07 juli 2022

Een klus met uitzicht op zee: daar hebben we het goede weer voor uitgekozen! Aan de boulevard in Noordwijk werken wij in opdracht van Ouwehand Bouw uit Gorinchem en Raadgevend Ingenieursbureau Metz uit Giessen aan een geluidsisolatieproject in appartementencomplex ‘De Golfbaanflat’.

Onze bedrijfsleider Marco Siebeling begeleidt dit project en vertelt over de voortgang.

Uitdaging
“Bij een aantal appartementen op de vierde en vijfde verdieping vervangen we de kozijnen, plaatsen we geluidwerend glas en brengen we Suskasten aan.” Marco vervolgt: “Dit zijn de onderste appartementen, die geluidhinder ondervinden van de boulevard waar het complex aan grenst. Onder deze appartementen is een parkeergarage. De bereikbaarheid van de appartementen aan de drukke boulevard is een uitdaging. We maken daarvoor gebruik van een kraan.”

Fabriek
Marco: “In de afgelopen anderhalve maand hebben we drie appartementen aangepakt. Het traject is zo’n zes weken daarvoor gestart: ik heb ingemeten en de benodigde materialen besteld. We produceren de kunststof kozijnen in onze eigen fabriek en vervolgens plaatsen we ze in de appartementen. We werken ter plaatse met twee man: dat is het meest functioneel, rekening houdend met de beperkte ruimte op de balkons.”

Inbouwdetails
“Goede geluidsisolatie is nauwkeurig werk”, vertelt Marco. “Om te beginnen verwijderen we de houten kozijnen en plaatsen we stelkozijnen, waar we extra aandacht schenken aan de inbouwdetails met het oog op de geluidsisolatie. Het plaatsen van de kozijnen en Suskasten neemt twee dagen per appartement in beslag. Na het verwijderen van de oude kozijnen en het plaatsen van de stelkozijnen, komt de kraan.”

Koppelen
Marco: “De nieuwe geluidwerende kozijnen worden in twee delen naar boven gehesen. Door de beperkte ruimte op het balkon, kunnen ze niet in zijn geheel worden geplaatst. Ze meten 3,50 bij 2,40 meter. We koppelen de kozijnen ter plaatse in het werk. Vervolgens plaatsen we het geluidwerende glas en de Suskasten.”

Suskast
Wanneer een gebouw natuurlijk wordt geventileerd en onderhevig is aan geluidsbelasting, zoals wegverkeer wordt een Suskast toegepast. Het is een ventilatierooster met een verhoogde geluidwering.

Marco, tot slot: “Het project loopt volgens planning. We hebben nu drie appartementen gehad. Het is afhankelijk van de opdrachtgever wanneer de andere appartementen aan bod komen.”

Wil je meer weten over de geluidwerende oplossingen die wij bieden? Neem dan contact met ons op.

© Novafront 2016. All Rights Reserved