icon-home

'Ik heb het bedrijf zien groeien'

04 februari 2021

Peter Troost verzorgt als productiemedewerker al drie jaar het logistieke deel van onze fabriek! In dit interview vertelt Peter over zijn werk bij Novafront, over zijn achtergrond en over zijn hobby’s.

“Mijn werk begint bij het leveren van de kunststof en stalen profielen door onze leverancier Gealan. Ik zoek de profielen bij elkaar en lever ze in de juiste volgorde van zagen met de kraan aan bij de zaag. Hierna zie ik ze pas weer samengevoegd terug als kant en klare kozijnen! De volgende fase is dat ik deze kozijnen op een bok plaats, ze zorgvuldig vastzet en in folie verpak gereed voor transport.”

Transport
“Aan de hand van de werkbon controleer ik of het aantal kozijnen klopt en of het glas, de roosters en de eventuele horren ook aanwezig zijn. Dan is het afhankelijk van de opdracht hoe het vervolg eruitziet: komen klanten de kozijnen zelf ophalen of worden de kozijnen richting klant getransporteerd? In het eerste geval zet ik de levering klaar terwijl ze wachten. Als het een transport of ‘eigen werk’ betreft, zorg ik dat de bokken met kozijnen op transport naar de betreffende bouwplaats kunnen. Over het algemeen worden er iets meer bestellingen opgehaald door klanten, dan dat er transporten volgen naar bouwplaatsen.”

Ervaring
“Het werk hier bij Novafront bevalt me prima! Het is erg afwisselend: ik heb goed contact met klanten, met mijn collega’s in de werkplaats en met de collega’s van kantoor. Ik doe veel in samenspraak met mijn direct leidinggevende, Arie Kooy. Voordat ik hier kwam werken, had ik al ervaring in dit specifieke werk. Bij een vorige werkgever ben ik als kozijnenmonteur begonnen. Ik ben de logistiek er toen bij gaan doen, totdat het uiteindelijk mijn dagtaak was. Met een aantal collega’s zijn we in 2018 bij Novafront terecht gekomen. Ik heb het bedrijf in drie jaar tijd zien groeien van een productieafdeling met vier man, tot de elf mensen die het nu zijn!”

Klussen
“Ik ben 31 jaar oud en woon samen in Papendrecht. Ik hou van uitgaan en ik ben normaal gesproken vrijwilliger in hardrockcafé ‘De Trap Af’, hier in Papendrecht. Ik kijk ook graag naar actieseries, maar ik heb het nu vooral druk met klussen! Gelukkig is het ook een hobby om met mijn handen bezig te zijn: we hebben in april een huis uit 1963 gekocht. De bedoeling was dat we niet heel veel overhoop zouden halen, alleen de badkamer en een muur… Maar nu we eenmaal bezig zijn, komen we elke weer iets tegen: het dak, de kozijnen, noem maar op. Maar ik heb wel overzicht!”


Interview Peter Troost

 

© Novafront 2016. All Rights Reserved