icon-home

'De samenwerking met Novafront verloopt altijd goed!'

20 mei 2022

Wij hebben geluidsisolatiewerkzaamheden verricht in de Groen van Prinstererstraat in Papendrecht. In opdracht van Gemeente Papendrecht hebben we samen met Raadgevend Ingenieursbureau Metz uit Giessen hebben wij nieuwe, geluidwerende kozijnen, dubbelglas én geluiddempende ventilatie aangebracht.

Machiel de Boer van het ingenieursbureau Metz uit het Noord-Brabantse Giessen vertelt over het werk én over onze samenwerking.

Loeiende sirenes
Machiel: “De vier koopwoningen grenzen aan de achterzijde aan een doorgaande weg, waaraan ook de nieuwe brandweerkazerne is gelegen. Wanneer de brandweer moet uitrukken - op willekeurige tijdstippen - levert dat geluidsoverlast op voor de woningen. De gemeente Papendrecht heeft ons gevraagd metingen te verrichten en advies uit te brengen. We hebben geconstateerd dat het geluidsniveau in de woningen boven 43 decibel uitkwam.”

Geluidsisolatie
“Op basis van onze bevindingen heeft de gemeente het probleem erkend”, vervolgt Machiel. “Ze zijn de huiseigenaren tegemoetgekomen. Op kosten van de gemeente is geluidsisolatie aangebracht om de geluidsproductie van buiten naar binnen te remmen. Wij hadden ook een stem in de uitvoering van die werkzaamheden. Omdat er in de woningen al kunststof en aluminium, kozijnen aanwezig waren, hebben wij Novafront gevraagd de aanpassingen uit te voeren.”

Vaklui
Machiel: “In het verleden hebben wij al vaker samengewerkt met Novafront. Vaak ging het dan om het vervangen van houten kozijnen voor kunststof exemplaren. Novafront zit in de buurt en door de korte lijnen verloopt de samenwerking altijd goed! De dienstverlening is betrouwbaar: in de weken dat ze aan de opdracht gewerkt hebben, ben ik één keer de vorderingen gaan bekijken. Dit werk kan je met een gerust hart aan de vaklui van Novafront overlaten!”

Compleet
“Het totale werk heeft twee weken in beslag genomen. Precies volgens planning”, besluit Machiel. “Het voordeel van Novafront is dat ze het complete werk verzorgen, inclusief de communicatie met de bewoners. Het werk is heel erg soepel verlopen. Ik ben aanwezig geweest tijdens het inmeten, om eventuele vragen van bewoners te beantwoorden. Vervolgens heeft Novafront geluidsisolerende kozijnen geplaatst. Ook de draaiende delen zijn geluidswerend. Het dubbele glas heeft een buitendikte van acht millimeter en een binnendikte van vijf millimeter. Daarbij heeft Novafront ook de nieuwe ventilatievoorziening aangebracht!”

© Novafront 2016. All Rights Reserved