icon-home

Blog
Dick Stam

07 januari 2021

Door innovatief gebruik te maken van de mogelijkheden die automatisering ons biedt, gaan we efficiënt het nieuwe jaar in! Onze werkvoorbereider Dick Stam vertelt over het scan- en volgsysteem wat we sinds kort gebruiken voor de lokalisatie van onze kozijnbokken.

“Materieelbeheer is steeds belangrijker geworden. Toen ik vijf jaar geleden bij Novafront kwam werken, bestond ons kozijnbokken-park uit twintig exemplaren. Inmiddels zijn dat er tachtig!”

Kozijnbokken
“Kozijnbokken zijn stalen frames met beschermende rubbers, waarop de kozijnen die wij produceren veilig naar onze klanten worden vervoerd”, legt Dick uit. “Afhankelijk van het formaat en aantal kozijnen, staan de bokken op vrachtwagens of aanhangers. Eenmaal bij de klant uitgeleverd, blijven de bokken vaak achter. Het werd voor ons steeds onoverzichtelijker waar al onze kozijnbokken zich bevonden.”

Konneksie
Dick: “Met het track- & tracesysteem van Konneksie hebben we helderheid aangebracht in de wirwar van onze kozijnbokken! De bokken zijn nu gemarkeerd met een GPS-sensor. Met behulp van de software van Konneksie, zien we precies waar al onze bokken zich bevinden.

Optimaliseren
“We maken sinds november 2020 gebruik van deze methode en we merken het resultaat! De vervolgstap in onze automatiseringsslag is dat we ook onze aanhangwagens en ander materieel gaan uitrusten met het systeem. Zo innoveren we steeds verder, met als doel ons materieelbeheer te optimaliseren!”

“Naarmate ons bedrijf groeit, wordt materieelbeheer steeds belangrijker. Daarom innoveren we en blijven we in beweging. Net als onze kozijnbokken”, sluit Dick af met een knipoog…

© Novafront 2016. All Rights Reserved