icon-home

 ‘We werken allemaal aan hetzelfde product!’

07 april 2022

Het begon als noodoplossing. De inkt van het vorige interview met Peter Troost – ruim een jaar geleden – was nauwelijks droog. Daarin vertelde hij hoe tevreden hij was met zijn werk, waarin hij verantwoordelijk was voor de logistiek in onze kozijnenfabriek. Toen werd hij gevraagd op kantoor bij te springen: zie je dat zitten?

“Die vraag kwam best als een verrassing”, vertelt Peter. “Enerzijds was het een ‘verdieping’ van het werk wat ik al in de fabriek deed. Maar anderzijds had ik geen achtergrond met administratief werk of met het tekenprogramma wat wij gebruiken.”

Technische kennis
Peter: “Maar ik heb het prima naar mijn zin! Op technisch vlak heb ik veel kennis en ik ben heel bekend met de profielen; dat werkt in mijn voordeel. Het werken met het tekenprogramma en het opstellen van offertes heb ik geleerd door goed mee te kijken met collega’s.”

Tijd verdelen
Peter springt sinds maart 2021 bij op kantoor. In eerste instantie om de tijdelijke afwezigheid van een collega op te vangen. “Toen verdeelde ik mijn tijd: drie dagen op kantoor en twee dagen in de fabriek.” Maar dat werkte niet goed. Ik kwam op beide vlakken tijd te kort!” Inmiddels is dat aangepast. Peter: “Sinds de bouwvak werk ik volledig op kantoor. Naar tevredenheid, want per januari 2022 is het ook officieel!”

Werkvoorbereiding en offertes
“Ik verzorg de werkvoorbereiding, waarvoor ik onder andere kozijnen teken. Daarnaast stel ik offertes op, regel ik het transport van de kozijnen en maak ik de orderpiklijsten voor de fabriek. In overleg met de fabriek heb ik contact met onze vervoerpartners, Reppel Koeriers en Lock Transport. Welke orders kozijnen moeten op transport, met welk type vervoer? Het werk lijkt in een aantal opzichten op wat ik al deed, maar nu schrijf ik het uitgebreider uit!”

Dezelfde klant
Peter: “Hier bij Novafront leeft heel erg de gedachte dat we met zijn allen voor dezelfde klant aan hetzelfde product werken. Wat dat betreft is er door mijn overstap niet veel veranderd. Ik begin nog steeds om zeven uur ’s ochtends en doe dan voor aanvang van de werktijd een bakkie met de collega’s uit de fabriek. Gedurende de werkdag heb ik ook regelmatig contact met de fabriek. En met mijn ‘nieuwe’ collega’s op kantoor werkt het ook heel prettig samen!”

Digitaliseren en optimaliseren
“Ambities?”, vraagt Peter. “Wat ik nu doe is heel divers werk! Ik bemoei me met de werkvoorbereiding, verzorg voorraadbeheer en calculatie. Daarbij zijn we hard aan het werk ons proces inzichtelijker te maken. Dat doen we onder meer door in te zetten op digitalisering en het tekenprogramma te optimaliseren. Het is mijn ambitie dat we als Novafront zo efficiënt mogelijk werken en hoge kwaliteit leveren!”

Verbouwing
Hoe staat het eigenlijk met de verbouwing van jullie huis, waar je vorig jaar al over vertelde? “Die heeft wat vertraging opgelopen! We zijn in de loop van de tijd tegen steeds meer dingen aangelopen. Inmiddels is de betonvloer van de begane grond eruit geweest, is het complete dak vervangen, hebben we een nieuwe keuken en is een nieuwe cv-ketel geïnstalleerd. Het wordt hartstikke mooi en dat we de kerst gaan halen, is een heel reële doelstelling!”

Peter Troost

© Novafront 2016. All Rights Reserved