icon-home

'Een handige toevoeging’

23 juni 2022

Onze houtafdeling voert veel bijzondere opdrachten uit. Er is zeker vraag naar houten kozijnen voor nieuwe woningen. Maar we worden ook veelvuldig gevraagd voor renovatiewerkzaamheden aan oude houten kozijnen. Het gaat daarbij vaak zelfs om de houten kozijnen in monumentale panden!

Met het oog op dit renovatiewerk hebben we onlangs een nieuwe, kleine machine toegevoegd aan ons machinepark. Deze machine is speciaal geschikt voor werk aan oude kozijnen. Het is een freesmachine, waardoor bijvoorbeeld kruisroedes kunnen worden aangebracht.

Flexibel
Bedrijfsleider Marco Siebeling legt uit wat de toegevoegde waarde van deze relatief kleine machine is: “Er was in de werkplaats behoefte aan een flexibele machine. Door het toevoegen van deze compacte machine aan ons machinepark, zijn we in staat sneller te werken. Het CNC-bewerkingscentrum blijft zo beschikbaar voor grote klussen. Bovendien is er nu meer ruimte op de pennenbank. Het is gewoon een handige toevoeging aan ons machinepark!”

Foto’s
Marco: “We hebben onlangs mooi werk aan een monumentaal pand in Zwijndrecht verricht. Aan de Burgemeester de Bruïnelaan hebben we authentieke kozijnen geplaatst. Op de bijgaande foto’s kun je zien hoe de kruisroedes zijn geïntegreerd in de bovenste kozijnen.”

Kruisroede
Een kruisroede deelt het venster in vier of meer vakken. Ze werden voorheen vooral toegepast in de tijd dat de glazen ruiten nog niet op groot formaat gefabriceerd konden worden. Tegenwoordig worden kruisroedes met name toegepast bij gebouwen met een degelijk of een wat nostalgisch uiterlijk.

Wil je meer weten over de mogelijkheden voor het renoveren van houten kozijnen? Neem dan contact met ons op.

© Novafront 2016. All Rights Reserved