icon-home

VKG Recyclesysteem

27 januari 2022

Wij recyclen kunststof kozijnen met behulp van het VKG Recyclesysteem. Hiermee bevordert VKG het hergebruik en het recyclen van gebruikte kozijnen. Gerecyclede kozijnen leveren waardevolle grondstoffen op voor de productie van nieuwe kozijnen.

Oude kunststof kozijnen bevatten hoogwaardige materialen, zoals metaal, rubber en PVC. Recycling levert weer een schone PVC-korrel op, die de basis vormt voor nieuwe kunststof kozijnen. Het mooie is dat dit proces herhaald kan worden zonder kwaliteitsverlies. Een duurzaam hoogstandje, waaraan we bijdragen door oude kozijnen in te leveren bij een VKG-inzamelpunt.

Bewust
Ook wij worden ons steeds bewuster van de gevolgen van onze consumptiemaatschappij. De tijd van produceren, gebruiken en weggooien van producten is wat ons betreft voorbij. We sluiten ons dan ook van harte aan bij het initiatief van VKG om nieuwe manieren te vinden voor het omgaan met gebruikte grondstoffen.

VKG
VKG staat voor Vereniging Kunststof Gevelelementenindustrie en is een brancheorganisatie voor bedrijven die kunststof kozijnen, ramen, deuren en schuifpuien produceren en leveren. Het VKG Keurmerk staat voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Met het VKG-keurmerk ben je zeker van gecontroleerde kwaliteit van kunststof kozijnen. Heel het proces, van productie tot en met montage, wordt door de VKG onafhankelijk gecontroleerd. Er is controle op de productie van de kunststofprofielen, kozijnen, ramen, deuren en het hang- en sluitwerk.

Wil je meer weten over het recyclen van kunststof kozijnen? Neem dan contact met ons op via 0184-71421.

© Novafront 2016. All Rights Reserved