icon-home

Schoonmaak &
Onderhoud

15 april 2021

Hoe beter je voor je spullen zorgt, hoe langer ze meegaan en mooi blijven! Een oude wijsheid die ook opgaat voor onze kunststof kozijnen en deuren. Het grote voordeel van onze kunststof kozijnen en deuren is dat ze ‘onderhoudsarm’ zijn, zoals dat heet!

Onderhoudsarm betekent dat je met minimale inspanning optimaal kan genieten van je kozijnen en deuren. Wij produceren en monteren onze kozijnen en deuren met grote zorg. Met behulp van onze onderhoudsadviezen kan je zo lang mogelijk veel plezier beleven aan je kozijnen, ramen en deuren.

Schoonmaken
Voor het schoonmaken na de montage van de kunststof kozijnen gebruik je het beste een niet schurend huishoudelijk schoonmaakmiddel. Dan blijven de kozijnen, ramen en deuren er als nieuw uitzien. Hardnekkige vervuiling verwijder je met onverdund schoonmaakmiddel op een vochtige doek. Goed naspoelen met water is in alle gevallen belangrijk. De rubbers álleen met water reinigen! Het is verstandig dit tweemaal per jaar te herhalen. Als je lijmresten van glasstickers wil verwijderen, kan je staalwol gebruiken.

Onderhoud
Draaidelen functioneren langdurig probleemloos als je ze tenminste eenmaal per jaar smeert met naaimachineolie of vaseline. De vergrendelingspunten hoef je maar één keer per jaar in te spuiten met teflonspray. Dat bevordert comfortabele bediening en beschermt tegen slijtage. Verder is het verstandig alle cilinders jaarlijks te voorzien van een beetje grafietpoeder in de sleutelopening.

Belangrijk
Kunststof profielen zijn niet geschikt voor schroeven of boren ten behoeve van bevestigingen zoals gordijnroeden of zonweringen. Dat geeft blijvende schade! Het gebruik van agressieve middelen als aceton, wasbenzine, ether, tolueen en trichloorethyleen in de buurt van de kozijnen, ramen en deuren is ook niet de bedoeling! We raden het af om folie aan de binnenzijde van de ruit te plakken, in verband met het onregelmatig opwarmen van het glas: dat kan thermische breuken veroorzaken.

Met deze tips willen we je helpen zo lang mogelijk van onze kunststof kozijnen en deuren te genieten. Mocht je nog vragen hebben, dan kan je altijd contact met ons opnemen via 0184 -714 214.

© Novafront 2016. All Rights Reserved