icon-home

'De geheime troef van Novafront'

10 februari 2022

Eigenlijk heeft hij helemaal geen achtergrond in de bouw of met kozijnen. Toch is Jordi Aantjes helemaal op zijn plek bij ons als calculator en werkvoorbereider. In dit Interview vertelt hij hoe het zo gekomen is!

Jordi: “Jan Korevaar van S&DH Bouw kwam bij ons thuis, ik woon bij mijn ouders in Groot-Ammers, onze dakgoot repareren. Jan is een bekende van mijn ouders en wij raakten aan de praat. S&DH Bouw is net als Novafront verbonden aan BMN De Klerk: niet lang na zijn werk aan onze dakgoot, werd ik gebeld met de vraag bij Novafront op gesprek te komen!”

ICT Service Management
“Sinds de basisschool weet ik eigenlijk al dat ik in de ICT wil werken”, vertelt Jordi. “Na aan het mbo op niveau drie en vier ICT te hebben gestudeerd, heb ik de hbo-opleiding ICT Service Management afgerond. Eigenlijk dacht ik bij een ICT-bedrijf of in de cybersecurity te gaan werken: ik zag mezelf niet op een steiger in de bouw staan…”

Digitale verzending
Jordi: “Nadat ik een heel prettig gesprek met Peter Huizer heb gevoerd, ben ik een aantal weken gaan ‘snuffelen’. Ik merkte dat je in de bouwsector best kan werken met een ICT-achtergrond, zonder op een steiger te staan. Dat is van beide kanten goed bevallen en sinds oktober vorig jaar heb ik een vaste aanstelling als calculator en werkvoorbereider! Ik teken kozijnen, maak calculaties voor verschillende opdrachten en zorg voor de digitale verzending. We werken sinds vorig jaar met een CNC-machine. De aansturing daarvan verloopt volledig digitaal en dat ligt mij wel!”

Gevarieerd en uitdagend
“Op het vlak van kozijnen en andere specifieke zaken, zoals sponningen en omfrezingen leer ik nog elke dag”, zegt Jordi. “Dat maakt mijn werk ook zo gevarieerd en uitdagend! Ik werk met twee collega’s samen en dat bevalt heel goed. Naast het werk is er ook tijd voor een geintje: dat is belangrijk en versterkt onze band.” Jordi: “Op dit moment werk ik aan het standaardiseren van processen voor de CNC-machine. Daarin kan ik mijn grote kracht, de kennis van ICT, helemaal kwijt.”

Duitse herder, Duitse dog
Jordi woont zoals gezegd met zijn ouders in Groot-Ammers. “Ik heb twee oudere zussen, maar die zijn het huis al uit. Ik ben zelfs al oom: echt heel leuk om die kinderen te zien opgroeien. In mijn vrije tijd wandel ik graag: we hebben een Duitse herder en een Duitse dog. Behalve het uitlaten, vind ik het ook leuk de honden te verzorgen. Gamen is een andere hobby en ik kijk vaak naar vechtsporten!”

Vertrouwen
Jordi: “Omdat ik nog niet heel lang bij Novafront ben, verdiep ik me helemaal in de kozijnen en het calculeren. Het geeft heel veel vertrouwen dat ik deze kans heb gekregen én dat het werk goed bevalt. Dat gevoel is alleen maar versterkt door mijn contract! Wie weet kan ik in de toekomst wel iets betekenen op het gebied van cybersecurity: de vraag daarnaar wordt ook steeds groter en als het aan mij ligt, blijf ik hier altijd werken!”

Jordi Aantjes

© Novafront 2016. All Rights Reserved