icon-home

'Onze relatie is organisch en transparant'

29 september 2022

Kozijnen en glas zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Daarom vinden wij het een vanzelfsprekend idee jullie nader kennis te laten maken met onze grote, lokale, glasleverancier: Van Noordenne Glasgroothandel en Glasindustrie. En hoe kan je een beter ‘inkijkje’ geven, dan op visite te gaan?!

Chris Alblas heet ons van harte welkom en al bij het betreden van de entree begrijpen we waarom een reportage de beste manier is kennis te maken met deze glasspecialist. 

Luxe werkomgeving
“Een aantal jaar geleden kwam deze ruimte vrij en hebben we hier ons hoofdkantoor gevestigd”, vertelt Chris. “De echtgenote van onze directeur heeft vanuit haar functie als interieurdesigner de complete inrichting voor haar rekening genomen.” De accountmanager sinds jaar en dag zegt niets te veel: we wanen ons in de lobby van een luxe hotel en worden wat dat betreft alleen maar bevestigd in onze beleving. Van overlegruimte tot bedrijfsrestaurant: hier wil je gasten ontvangen en op zo’n werkomgeving wil je trouwe medewerkers trakteren. Nieuwsgierig en geïmponeerd laten wij ons rondleiden!

Glasindustrie
Chris: “Onze dienstverlening bestaat uit twee delen: we hebben onze eigen productie én we zijn groothandel in glas. Onze eigen productie richt zich met name op het verwerken van float, gelaagd en brandwerend glas. Dit glas dient vele toepassingen zoals binnenwanden, balkonglas, overkappingen en balustrades, te veel om op te noemen. We krijgen op groot formaat glazen platen van 6000 x 3210 mm van de glasfabrieken aangeleverd, wat wij vervolgens zelf verwerken tot de wens van onze klant. Hiervoor hebben we twee jaar terug een compleet nieuwe hal gebouwd van 5600 m2, met één van de modernste snijlijnen in Europa!” Chris: “We snijden, slijpen, boren en stralen. We hebben zo’n zesduizend ton glas op voorraad!”

Glasgroothandel
“Het andere deel, en daar komt Novafront in beeld”, vervolgt Chris, “is de groothandel. “Dat betreft isolatie -, gehard- en gelaagd/gehard glas. We laten dat op maat produceren en leveren dit aan Novafront, op de zaak of op de door hun gewenste locatie.” Van Noordenne heeft een groot aantal vrachtwagens in eigen beheer rondrijden. Chris: “Wij leveren glas waar het nodig is, in heel Europa tot aan de Antillen.”

Korte lijnen
Chris: “Novafront is al jaren een gerespecteerde klant. Doordat we uit hetzelfde dorp komen, is het voordeel dat we ‘dezelfde taal’ spreken. De lijnen zijn kort, waardoor het betrekkelijk overzichtelijk is hun behoeften te vervullen.” Op diverse afdelingen horen we dezelfde reactie. Zowel bij de expeditie als bij de binnendienst ontstaat hetzelfde beeld. De dienstverlening met Novafront verloopt ‘organisch’: weinig tot geen problemen en als er iets speelt, wordt er direct en helder gecommuniceerd!

Transparant
Aan het einde van onze rondgang duizelt het: zoveel glas, zoveel oppervlakte en dat alles in een zeer fraai onderkomen. We hebben bij Van Noordenne een helder beeld gekregen van hun dienstverlening. En, hoe toepasselijk voor een glasleverancier: de relatie met Novafront blijkt zeer transparant. Wij danken Chris hartelijk voor zijn ontvangst en enthousiaste rondleiding!

Van Noordenne Glas

© Novafront 2016. All Rights Reserved