icon-home

Kunstof kozijnen:
De goedkoopste oplossing

03 juni 2021

Wij wisten het natuurlijk al langer: kunststof kozijnen zijn in vergelijking met andere gevelmaterialen goedkoper in aanschaf en onderhoud! Onderzoeksbureau BKS Schagen heeft dat aangetoond in hun TCO-rapport.

Onafhankelijk onderzoek wijst uit dat kunststof kozijnen voor verschillende woningtypen op korte termijn niet duurder en op lange termijn zelfs veel goedkoper zijn dan houten of metalen kozijnen. Bij het onderzoek is uitgegaan van een gemiddelde levensduur van dertig jaar. Het verschil zit ‘m vooral in de onderhoudskosten.

Doelgroep
De doelgroep van het onderzoek bestaat onder andere uit projectontwikkelaars, architecten en vastgoedeigenaren. Voor onze sector is de uitkomst van dit TCO-rapport zeer waardevol! Daarom gebruiken we de boodschap die het rapport verkondigt ook in onze eigen communicatie.

Goedkoper
De conclusies in het rapport zijn overduidelijk. Bij de keuze voor een kozijn moet je uitgaan van de totale exploitatiekosten. Op basis van de aanschaf liggen prijzen dicht bij elkaar. Maar gerekend over dertig jaar, wordt de invloed van terugkerende onderhoudskosten ineens een belangrijke factor! Dan krijg je ook een beter beeld van de echte prijsverschillen: kunststof kozijnen hebben over dertig jaren nauwelijks onderhoud nodig. In tegenstelling tot hout. In alle gevallen ben je als woningeigenaar met kunststof kozijnen duidelijk goedkoper uit!

TCO
De totale eigendomskosten (TCO) zijn een financiële schatting die bedoeld is om kopers en eigenaren te helpen bij het bepalen van de directe en indirecte kosten van een product of dienst. Het is een management accounting concept dat kan worden gebruikt in de boekhouding van de volledige kosten, of zelfs in de ecologische economie waar het sociale kosten omvat. 

Lees hier de uitkomst van het onderzoek!

© Novafront 2016. All Rights Reserved