icon-home

Kunststof jubileum!

14 april 2022

Wij zijn alweer 12,5 jaar producent van kunststof kozijnen! Sinds wij kunststof kozijnen ontwikkelen, bestaat ook de naam Novafront. Peter Huizer blikt terug op onze geleidelijke ontwikkeling, die ertoe heeft geleid dat we zeker klaar zijn voor de volgende 12,5 jaar!

Peter: “Voordat we ons met de productie van kunststof kozijnen gingen bemoeien, maakten we al houten kozijnen. Dat was nog onder de naam ‘BMN Machinale Timmerwerken’.”

Crisis
“Dat deden we al sinds 1999”, vervolgt Peter. “Toen we als bouwwereld in 2009 met de crisis werden geconfronteerd, hadden wij te weinig werk voor onze medewerkers. We zijn toen begonnen met kunststof kozijnen en deuren: daar bleek werk in te zitten! Met een paar man en kleine machines zijn we van lieverlee aan de slag gegaan.”

Groei
Peter: “Vanaf het begin zat daar groei in! Om de markt onafhankelijk te bedienden, hebben we de naam Novafront – nieuwe gevel – bedacht en zijn we als apart bedrijf aan de slag gegaan. We zijn elk jaar gegroeid en zijn voortdurend op zoek gegaan naar geschikte machines. Daar ben ik zelfs voor naar Duitsland en België geweest!”

Automatisering
Op een gegeven moment werd Novafront geconfronteerd met de wet op de remmende voorsprong. Peter: “Onze machines waren ouderwets en de software bleek zeer gedateerd! Een aantal jaar geleden hebben we de keuze gemaakt het in één keer goed te doen. Er is een volledig nieuw en optimaal geautomatiseerd machinepark gekomen. Het leuke is dat we nog steeds advies inwinnen bij de partijen waar we in 2009 ook al bij te rade gingen!”

Toekomst
Peter kijkt tevreden terug op de afgelopen 12,5 jaar. “De ontwikkeling is geleidelijk verlopen. We zijn elk jaar gegroeid met de kunststof-afdeling. Door een paar jaar geleden duidelijke keuzes te maken, hebben we ervoor gezorgd dat Novafront als volwaardig bedrijf ook klaar is voor de toekomst!”

Novafront 12,5 jaar

© Novafront 2016. All Rights Reserved