icon-home

'Het is een genot om naar Novafront te rijden!'

20 januari 2022

“Het geheim van onze zeer prettige samenwerking? Dat is omdat innovatie ons beide op het lijf is geschreven!” Mark Beukert is head of sales BeNeLux bij Gealan. Zij zijn de grootse leverancier van kunststof profielen voor kozijnen. Wij werken al sinds 2015 naar volle tevredenheid met Gealan samen.

Mark: “Wij ontwikkelen en produceren de meest innovatieve profielsystemen, oppervlakken en digitale oplossingen voor kozijnen, ramen en deuren. Met onze ontwikkelingen zetten we de nieuwe trends en geven wij vorm aan de wereld van ramen.”

Buitenstandaard
“Elke maand heb ik een afspraak met Peter Huizer. We wisselen informatie uit en sparren over het verbeteren van onze samenwerking: die gesprekken zijn een win-win situatie”, vertelt Mark. “In praktische zin verloopt onze samenwerking via twee wegen. Novafront heeft onze standaard profielen op voorraad, die zij gedurende heel het jaar gebruiken. De andere weg is project-specifiek: op basis van de wens van hun klant bestelt Novafront profielen en kleuren. Naast onze ongeveer tien standaardkleuren, leveren wij nog zo’n zeventig ‘buitenstandaard’ kleuren!”

Onderscheiden
Mark: “Wij onderscheiden ons bijvoorbeeld met de ‘middendichting’, waardoor de isolatiewaarde van kozijnen wordt verhoogd. Samen met een andere partij hebben we een ‘renovatieprofiel’ ontwikkeld, waar Novafront ook een rol in heeft gespeeld. Een andere uitblinker is het acrylcolor oppervlakte wat wij hebben ontwikkeld, met unieke eigenschappen, zoals zonwerend, krasbestendig, kleurecht en eenvoudig te onderhouden.”

Modern productieapparaat
Mark: “In totaal neemt Novafront ruim 150.000 strekkende meter profielen bij ons af! Wij leveren die profielen per 6 of 6,5 meter, waarna de mannen in de kunststoffabriek van Novafront er met hun moderne productieapparaat kozijnen van maken. In de basis is er weinig verschil tussen de profielen, al zijn wij in staat tot variatie wanneer dat gevraagd wordt. We zien dat kunststofkozijnen ook door de constructietechnieken steeds meer op houten kozijnen gaan lijken.”

Vooruitstrevend
“Het leuke van Novafront is dat ze vooruitstrevend willen zijn”, zegt Mark: “Ze staan open voor nieuwe ontwikkelingen en zien zelf mogelijkheden: ze zijn zeker niet bang om door te schakelen. Wij zijn innovatief met systemen en zij maken goed gebruik van onze unieke kenmerken. We gedragen ons als partners naar elkaar. Alles is bespreekbaar, waardoor we altijd tot een oplossing komen. Daarom vind ik het zeer prettig samenwerken. Zowel Peter Huizer als de mensen van de productie zijn zeer enthousiast!”

© Novafront 2016. All Rights Reserved